IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Определиха до 2000 лв. глоба за търговия с билки без разрешително

До 3000 лв. може да стигне санкцията за длъжностно лице, което издаде позволително в нарушение на закона

11:05 | 25.03.11 г.
Определиха до 2000 лв. глоба за търговия с билки без разрешително

Глоба от 100 до 2000 лв. или имуществена санкция от 300 до 3000 лв. ще се налага на физически и юридически лица, които нарушават забраната да продават, изкупуват и превозват билки без издадено позволително за ползване или удостоверение за отглеждане. Това предвиждат приетите на второ четене от парламента промени в Закона за лечебните растения.

Депутатите определиха долна граница от 500 лв. на глобата за този, който в нарушение събира, изкупува и извършва първична обработка с билки от лечебни растения под специален режим на опазване и ползване. Максималната санкция остава до 3000 лв.

От 100 до 3 000 лв. може да стигне глобата за длъжностно лице, което издаде позволително в нарушение на закона.

Позволително се издава от директора на държавното горско стопанство, когато билките са в горска територия-държавна собственост, или от кмета на общината. Ако лечебните растения са в земя от поземления фонд-частна собственост, документът се издава от собственика или арендатора.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още