IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бизнесът настоява да се преразгледа увеличението на местните данъци

Повишението е в сила от 1 януари 2011 г. с изменения в Закона за местните данъци и такси

16:14 | 18.04.11 г.
Бизнесът настоява да се преразгледа увеличението на местните данъци

Бизнесът настоява да се преразгледа несъразмерно високото увеличение на данъчните задължения спрямо миналогодишните равнища, което е резултат от измененията в Закона за местните данъци и такси, влезли в сила от 1 януари 2011 г. Това е записано в офиациално становище на  Асоциацията на индустриалния капитал в България.

Преди десет дни Асоциацията България сигнализира, че работодатели дължат за 2011 г. дванадесет пъти по-голям данък сгради в сравнение с миналата година.

Към днешна дата от работодателската организация алармират и за повишеното облагане с туристически данък, което според хотелиерите нарушава принципа на свободната стопанска инициатива, като ги поставя в абсурдна ситуация на рестрикция от държавата.

Асоциацията на индустриалния капитал в България стартира инициатива и срещи в Народното събрание и други държавни институции, за да сигнализира за непредвидените разходи. С писмено искане до властите у нас 40 търговски дружества и организации от различни браншове от цялата страна искат да се преразгледа увеличението на местните данъци.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още