IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Определиха две иновативни компании у нас за 2010 г.

„Оптикс“ АД е отличена за термовизионни камери с приложение във военното и гражданско производство, а „Примавет“ ООД - за препарати срещу болести по пчелите

11:32 | 17.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
Определиха две иновативни компании у нас за 2010 г.

Предприятията „Оптикс“ АД и „Примавет“ ООД бяха отличени като най-иновативните фирми в България за миналата година. Наградите бяха връчени официално днес в рамките на Седмия национален конкурс, проведен в София.

В категорията  „Средни и големи фирми“ с персонал над 50 човека първата награда е за „Оптикс", специализирана в конструирането и производството на оптични и оптикоелектронни възли и изделия със специално гражданско предназначение. Мениджърите получиха наградата за серия термовизионни камери с цивилно и специално предназначение.

Производителят на ветеринарно-медицински продукти „Примавет“ зае първото място в категорията за иновативно малко предприятие с персонал до 50 души. В конкурса предприятието участва с два продукта за лечение на заболяване вароатоза при пчелите, добили световна известност с ефикасността си срещу заболяването.

С почетни грамоти като иновативни фирми в категорията малки предприятия бяха наградени още „Интериорпротект“ ООД, „Апекс 11“ ЕООД и „Адванст технологи" АД, както и „ОРАК инженеринг“ ООД, консултантска софтуерна компания.

В категорията големи фирми грамоти бяха връчени на АМК „Задвижваща и управляваща техника“ ЕООД и на производителя на касови апарати „Датекс“ ООД.

При откриването на форума премиерът Бойко Борисов отново посочи, че една от най-важните задачи на правителството е запазването на финансовата дисциплина в страната. Той припомни, че по оперативна програма „Конкурентоспособност“ са определени 10 млн. лв. за изграждането на три технологични парка в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:56 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още