IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Парламентът не прие предложения на „Атака“ срещу горските замени

Депутатите се отказаха и от изменения на закона за Здравното осигуряване

16:47 | 25.05.11 г.
Парламентът не прие предложения на „Атака“ срещу горските замени

Парламентът не прие промени в Закона за задълженията и договорите, които предлагаха да се обявят за нищожни всички договори, които имат за предмет замяна на земи от държавния поземлен и държавния горски фонд, сключени след 10 ноември 1989 г., предаде БТА.

Законопроектът беше внесен от Волен Сидеров и група депутати от "Атака" и отговаря на предизборните обещания на мнозинството да реши кардинално проблемите с горските замени, заради които срещу България беше открита процедура от Европейската комисия за разследване дали тези замени не представляват недопустима държавна помощ.

Мотивите за отхвърляне на проекта „Атака“ са, че юридически е неиздържано да се обявят със стара дата за нищожни договори, сключени за такъв голям период от време.

Депутатите не приеха и предложените от правителството промени в Закона за здравното осигуряване, които предвиждат дейността по доброволно здравно осигуряване да се извършва от лица, имащи право да сключват застраховка "Заболяване".

Дейността на дружествата по доброволно здравно осигуряване в момента не се облага с данък върху премиите, тъй като здравноосигурителните дружествата са извън обхвата на Кодекса за застраховането и имат правен статут, различен от застрахователите.

Със законопроекта тази дейност преимуществено се приравнява към вида застраховка "Заболяване", посочва в мотивите си вносителят. Правителството предложило промените заради евентуални санкции от ЕС, ако не се приложат определени директиви в тази област, но преди две седмици е станало ясно, че подобни санкции не се предвиждат.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:47 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още