IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започват проверки в хотелските ресторанти през летния сезон

Агенцията по безопасността на храните ще инспектира продуктите, предлагани с услугата all inclusive

10:17 | 08.06.11 г.
Започват проверки в хотелските ресторанти през летния сезон

С началото на туристическия сезон агенцията за безопасност на храните започва масови проверки в хотелските ресторанти по морето, където се предлага услугата all inclusive. Това съобщи в интервю за Нова телевизия изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните Йордан Войнов.

Кампанията беше предизвикана след сигнали за договорки между големи търговски вериги и хотели, които изкупуват хранителни продукти на границата на срока им на годност, доставяни на по-ниски цени, припомни Войнов. В проверките ще се включат и експерти от Комисията за защита на потребителите.

Здравните инспектори ще проверяват вида, произхода и съхранението на продуктите в кухните, хигиената на помещенията и задължителните правила на работа на персонала.

Освен постоянния телефон за връзка, агенцията по храните предвижда да открие и приемна, където да се обработват подадените сигнали.

"Ако имаме някакви съмнения по отношение на храната, която ни предлагат по време на почивка, имаме пълно право да поискаме сертификат за качеството й и срока на годност", припомни Войнов.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:56 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още