IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рекорден брой подадени оферти за строителството на Лот 1 на магистрала „Струма“

Росен Плевнелиев очаква договорът за строителство да бъде сключен в началото на август, а изпълнението да стартира най-късно в началото на септември 2011 г.

16:07 | 08.06.11 г.
Рекорден брой подадени оферти за строителството на Лот 1 на магистрала „Струма“

Рекорден брой оферти – 19, бяха подадени за участие в тръжната процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет „Определяне на изпълнител за допълнително проектиране и строителството на обект: „АМ Струма Лот №1 Долна Диканя – Дупница от км 305+220 до км 322+000”, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Процедурата по отваряне на офертите стартира днес в 12.30 ч в присъствието на министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев и управителния съвет на АПИ.

Плевнелиев подчерта тенденцията към разширяване на палитрата от участващи в конкурса фирми.

Състезанието е изключително конкурентно, отбеляза Плевнелиев. Той очаква договорът за строителство да бъде сключен в началото на август, а изпълнението да стартира най-късно в началото на септември 2011 г.

В изпълнение на европейските норми и световните стандарти за опазване на околната среда при реализацията на Лот 1 на магистрала „Струма“ ще бъде изграден специален надлез за безпрепятствено придвижване на мечките в района. Огражденията на магистралата по продължение на лота ще са съобразени с изискванията за опазване на популацията на зайците в региона.

От агенцията разпространяват списък на кандидатите с уточнението, че окончателният списък с информация за членовете на отделните консорциуми/обединения/сдружения ще бъде разпространен след приключване на работата на комисията, която продължава и в момента.

1. ДЗЗД „МАКС БЬОГЕК ИНЖСТРОЙ”
2. СОЧЕТА ИТАЛАНА ПЕР КОНДОТЕ Д АКУЛ
3. ДЖЕЙ – ЕНД – ПИ – АВАКС – С.А.
4. ОБЕДИНЕНИЕ КОНСОРЦИУМ „СТРУМА 1”
5. STFA
6. ОБЕДИНЕНИЕ ЕХП СТРУМА
7. ЧИ ЕМ ЧИ – АКМАР ДЖОЙНТ ВЕНЧЪР
8. „ДОУШ ИНШААТ ВЕ ТИДЖАРЕТ” АД
9. АКТОР
10. СДРУЖЕНИЕ „ПЪТИЩА СТРУМА 2011”
11. КОНСОРЦИУМ „СТРУМА І КОПАСА ОРТИС”
12. СДРУЖЕНИЕ „АВТОМАГИСТРАЛА СТРУМА 2011, ГР. МОНТАНА
13. СДРУЖЕНИЕ САЛВАТОРЕ МАТАРЕЗЕ АД КЛАУДИО САЛИНИ ГРАНДИ ЛАВОРИ АД
14. ОБЕДИНЕНИЕ СТРУМА КОРИДОР 4 ДЗЗД
15. АЛПИНЕ БАУ ГМБХ
16. СДРУЖЕНИЕ „ТЕКНИС – ИПС” ДЗЗД
17. КОНСОРЦИУМ СТРУМА, ГР. СОФИЯ
18. КОНСОРЦИУМ „АЗВИРТ” ПМВ
19. КОНСТРУКСИОНЕС РУБАУ

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още