IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Канада ни върна 21 хил. антични монети и предмети

По решение на канадския съд антиките се връщат на българското правителство поради установен незаконен износ от страната ни

13:25 | 11.06.11 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Министерство на културата</em></p>

Снимка: Министерство на културата

Канада ни върна 21 хил. антични монети и предмети с произход от България, съобщиха от пресцентъра на Министерството на културата.

На специална церемония в Музея на цивилизациите в Отава Департаментът за културно наследство на Канада официално предаде на министър Вежди Рашидов монетите и предметите, които по решение на канадския съд се връщат на българското правителство поради установен незаконен износ от страната ни. На церемонията присъства и генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова.

Рашидов награди с най-високото отличие на Министерството на културата на България „Златен век” Департамента за културно наследство на Канада и подчерта значението на събитието за укрепването на международното сътрудничество по Конвенцията на ЮНЕСКО от 1970 г. за мерките, насочени към забрана и предотвратяване на незаконен внос, износ и прехвърляне на правото на собственост на културни ценности.

Днес Рашидов и водена от него делегация ще посетят Торонто, където ще се срещнат с българската общност. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:14 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Nikodim
преди 12 години
Днес Рашидов и водена от него делегация ще посетят Торонто(Да не би да изхарчат стедства на бг. данъкоплатец по-големи от върнатите монети ???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още