IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Агроминистерството оповести списъка с горските заменки

С промени в Закона за горите е регламентирано публичното обявяване на сделките, за да се прекрати строителството върху заменените терени

16:01 | 24.06.11 г.
Агроминистерството оповести списъка с горските заменки

Министерството на земеделието обнародва в днешния брой на „Държавен вестник“ списък с всички горски терени, които държавата е заменила с частни лица и фирми след 2001 г., съобщиха от ведомството.

С последните промени в Закона за горите агроминистерството беше задължено до 8 април да оповести всички сделки, така че да бъдат на разположение на Агенцията по вписванията и Агенцията по геодезия, картография и кадастър.

Обнародването на сделките беше необходимо, за да могат службите на двете агенции да не издават разрешителни за промяна на предназначението на горите и последващото им застрояване. Заповедта на министъра е обнародвана едва в днешния брой на „Държавен вестник“.

В списъка фигурират над 700 заменки с обща площ над 33 хил. дка, основно по Черноморието и планинските курорти, извършени преди въведената забрана в началото на 2010 г.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още