IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вдига се капиталът на компанията за петролопровода „Бургас-Александруполис"

Ресурсът от 150 хил. лв. е минимално необходимият за изпълнението на оперативната дейност на дружеството

15:04 | 13.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
Вдига се капиталът на компанията за петролопровода „Бургас-Александруполис"

Правителството реши на днешното си заседание да увеличи капитала на "Проектна компания нефтопровод Бургас-Александруполис БГ" ЕАД чрез емитиране на 150 броя нови акции на стойност 150 хил. лева, съобщи правителствената информационна служба.

Новата емисия акции ще бъде придобита от държавата чрез бюджета на Министерството на финансите, под чието ръководство е изпълнението на проекта.

Ресурсът е минимално необходимият за изпълнението на оперативната дейност на дружеството и за неговата издръжка до приемане на окончателното решение за изпълнение на проекта "Петролопровод Бургас-Александруполис", посочват в прессъобщението.

Средствата от увеличението на капитала са предвидени и за изпълнение на ангажиментите на дружеството като акционер в международната компания "Транс Болкан Пайплайн Б.В.". Тя е регистрирана в Амстердам (Холандия) и е създадена по силата на споразумението между правителствата на Русия, България и Гърция за сътрудничество в строителството и експлоатацията на петролопровода "Бургас-Александруполис".

Международната компания е изпълнител на всички дейности по проучване, проектиране и изграждане на нефтопровода "Бургас-Александруполис".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:28 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още