IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Определен е нов съветник за изработване на екооценката за „Набуко“

Италианската инженерна компания D’Appolonia S.p.A ще отговаря за съвместимостта на оценките в държавите, през които ще премине газопроводът

13:40 | 21.07.11 г.
Определен е нов съветник за изработване на екооценката за „Набуко“

Италианската инженерна компания D’Appolonia S.p.A* бе избрана на 1 юни тази година за съветник по изготвянето на Оценката за въздействие върху социалната и околната среда (ОВОСС), съобщиха от офиса на компанията оператор на газопровода Nabucco Gas Pipeline International във Виена.

Избраната компания е с над 50-годишен опит в екологичните и социални изследвания и като водещ специалист в тази област ще подпомогне за ефективното приключване на ОВОСС за трасето на газопровода "Набуко", се посочва в прессъобщението.

D’Appolonia ще състави необходимата документация по ОВОСС върху целия проект. Като консултант компанията ще отговаря за съвместимостта на отделните oценки за въздействие върху околната среда в съответните държави, през които ще преминава газопроводът.

Тя ще отговаря и за оценката за въздействие на целия проект и уеднаквяването на ОВОСС-стандартите на NABUCCO Gas Pipeline International GmbH и стандартите на международните финансови институции (ЕБВР, ЕИБ, и МФК), които са потвърдени в подписаното през юни споразумение за подкрепа на проекта.

Като консултант на NABUCCO Gas Pipeline International GmbH, компанията ще осигури съгласуваност и ще приложи необходимата система за управление на документацията по ангажиментите на заинтересованите страни, плановете за компенсации и придобиване на земя, както и планове за управление на социалната и околна среда на местно и международно равнище.

Координацията ще се извършва на национално и международно ниво от специално избрани екипи, които ще съветват националните компании по проекта „Набуко“и местните инженерни компании по въпросите на социалната и околната среда за успешното завършване на ОВОСС и съответните планове за управление.
 

* D´Appolonia е една от най-големите италиански инженерни консултантски компании. Тя има над 50 г. опит и мултидисциплинарен подход и познание в природните науки, управление на околната среда, оценка на риска, здраве и сигурност, инженеринг за химическата индустрия, транспортен инженеринг, електроника и иновационни технологии. ОВОСС и други социални консултации, включително due diligence и одити на няколко международни проекта за тръбопроводи са част от услугите, предлагани от D’Appolonia на компаниите в петролния и газовия бизнес и международните финансови институции. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още