IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

200 хил. лв. на светло за една нощ в Слънчев бряг

Три пъти по-малко от действителния оборот се отчитат на касовите апарати в нощните клубове и дискотеките в курорта

16:01 | 06.08.11 г. 4
Автор - снимка
Създател
<p>
	Много барове по морските курорти укриват част от оборота си. <em>Снимка: scx.hu</em></p>

Много барове по морските курорти укриват част от оборота си. Снимка: scx.hu

200 000 лв. оборот излезе на светло след проверки на данъчните за една нощ в Слънчев бряг, съобщиха от пресцентъра на Националната агенция за приходите.

Близо три пъти по-малко от действителния оборот се отчитат на касовите апарати в нощните клубове и дискотеките в курорта.

Сумата от такса на входа и продажби в четири нощни клуба на плажа, ресторант и паркинг само за една нощ са близо 300 000 лв., което е три пъти повече от отчетеното на касовите апарати миналия петък.

Едно от най-посещаваните нощни заведения е получило приходи от 111 000 лв. снощи, от които 23 000 за такса за вход. За сравнение сумата, отчетена от същата дискотека миналия петък, е била около 60 000 лв.

В проверката са участвали и представители на инспекцията по труда, агенцията по храните и комисията за защита на потребителите.

Установени са 20 нарушения на трудовото законодателство.

Комисията за защита на потребителите е открила 10 нарушения в проверените заведения. Най-често те са несъответствие на обявения брой места в заведенията с удостоверенията за категоризация.

Друг масов проблем е необявяването на цени и грамажи в менютата, както и заплащането на такса за ползване на тоалетните.

Във всяко от проверените заведения са открити нарушения и от Агенцията по храните.

Още новини за България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 1
rover
преди 12 години
Така е, но те са заети в момента в села от типа Долно Нанагорнище. Изяснява се въпроса, как да се таксуват вересиите в бакалските тефтери. В момента трябва да се описват като продажби в данъчните декларации, а бакалите обясняват, че няма никога да си ги съберат. Така че, няма време за контрол на всички заведения, защото обективно погледнато, те са по-малко от селата в България.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 0
vikont
преди 12 години
Малко късно, но все пак похвално... Има някакво движение из тази администрация. Не стоят само зад бюро и да харчат нашите данъци.Сега ми е интересно следващата стъпка -> след като е казано "А" да видим дали ще се стигне до "Я".Въпреки, че някои действия са предизвикани от пазара на труда, който е под всякаква критика в България.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 0
balkando
преди 12 години
Излиза, че ако данъчните намерят време да обходят всички заведения, за няколко седмици може да нулират бюджетния дефицит към полугодието. До всяко заведение - данъчен :) :) :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 3
aristotel
преди 12 години
:-))))) Тея чак сега са открили топлата вода. Явно мислят българския народ, че пасе ТРЕВА.Това го знаем още от 1990 г. Сега очакваме медали Стара планина 1 степен. и опрощаване на кредитите им.""Ние ги хващаме те ги пускат" Заради целия този цирк в тая измислена държава младите бягаме. И вече 20 г. няма осъдени."""ГРАБИХА народа си както турчин не го е грабил"""
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още