IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пътната агенция отново има нов председател

Новият строителен министър Лиляна Павлова е назначила за председател на УС на АПИ досегашния член на борда инж. Лазар Лазаров

20:51 | 12.09.11 г.
Автор - снимка
Създател
Пътната агенция отново има нов председател

Агенция "Пътна инфраструктура" отново има нов шеф. Досегашният председател на управителния съвет на агенцията Сергей Михалев бе освободен днес само след шест месеца начело на агенцията и на негово място е назначен Лазар Лазаров, който беше член на борда.

"Във връзка с приоритизирането на дейностите, които предстоят в Агенция "Пътна инфраструктура" днес по взаимно съгласие беше прекратен договорът с инж. Сергей Михалев. Неговите мениджърските качества изиграха положителна роля при преструктурирането на агенцията и нейното активно управление при стартирането на едни от най-големите и важни за страната инфраструктурни проекти", пише в прессъобщение на министерството на регионалното развитие.

За нов член на управителния съвет е назначена Лазарина Стоичкова. До момента тя е заемала поста директор на дирекция в АПИ. Стоичкова ще отговаря за изпълнението на проектите по двете европейски програми - Оперативна програма "Регионално развитие" и Оперативна програма "Транспорт". Опитът й досега ще подпомогне и изиграе ключова роля в предстоящия процес на подготовка на проектите за следващия програмен период - 2014 -  2020 г., смятат от министерството.

Лазаров е петият началник на пътната агенция, откакто ГЕРБ пое управлението на страната. В началото на идването на власт на правителството на ГЕРБ назначеният от тройната коалиция Янко Янков запази поста си временно до преструктурирането на агенцията. След това на негово място беше назначен Димитър Иванов, който пък беше сменен от Божидар Йотов. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още