IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БДЖ ще продава билети и ще прави резервации за влаковете на "Дойче бан"

Открити бяха официално представителствата на германските железници в България

11:56 | 16.09.11 г.
Автор - снимка
Създател
БДЖ ще продава билети и ще прави резервации за влаковете на "Дойче бан"

В София бе открит офис на агенциите на германските железници „Дойче бан“, съобщи БТА. Според постигнатата договореност между "Холдинг БДЖ" ЕАД и „Дойче бан" националният железопътен превозвач ще може да осигурява на клиентите си билети и резервации за влаковете, които пътуват в Германия и други европейските страни.

Това е възможно благодарение на осигурения достъп до новата система за продажба на железопътни продукти на „Дойче бан“. Системата работи експериментално от 2009 г. и интересът към нея става все по-голям, каза Антоанета Гълъбова, мениджър в БДЖ.

Новата система дава възможност на клиентите на БДЖ да купуват билети и да правят резервации за интерсити експресите в Германия, всички международни и високоскоростни влакове, които пътуват в Европа. Сред тях са френските влакове TGV, испанските влакове-стрели TALGO и EUROSTAR.

Спогодбата между двата железопътни превозвача включва и използването на специалните оферти за различни видове намаления, предлагани от германските железници. Клиентите на БДЖ могат да се възползват и от нискотарифните оферти, даващи възможност за сериозни отстъпки при пътуване с влак между големите европейски градове.

Към момента в три от офисите на пътническо бюро "Рила" в София, Русе и Бургас са обособени работни места, които функционират като агенции на германските железници и могат да правят резервации за пътуване с международни влакове в Европа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още