IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Българите гласуваха за европейското развитие

Тези избори бяха важни, за да се види дали това, което правим, трябва да продължи по този начин, каза премиерът

19:39 | 23.10.11 г. 2
Борисов: Българите гласуваха за европейското развитие

"Българите гласуваха за европейското развитие, за продължаване на реформите, за фискалната дисциплина, за инфраструктурните проекти, за едно открито управление". Това заяви премиерът Бойко Борисов, който пусна бюлетините за президентски и местен вот пет минути преди 19 часа в 78-о училище в Банкя.

Премиерът заяви, че според данните, с които разполага, вотът е за управляващите.

"Безспорен е фактът, че нашата работа през тези 2 години се оценява много високо от българите днес“, коментира Борисов. "Всички лъжи, флашки, манипулации, всички некоректни действия по време на кампанията се надявам да ги няма на балотажа и за следващите избори", посочи премиерът.

„Тези избори бяха важни, за да се види вотът на хората, дали това, което правим, трябва да продължи по този начин”, каза Борисов.

Той изтъкна, че в големите градове се оценява работата досега от кметовете на ГЕРБ, а в други градове се възлагат надежди на градоначалниците на управляващите. Кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ също водела убедително.

„Трябва да сме много по-стабилни и отговорни през следващите месеци. Няма радост, няма еуфория, предстои ни огромна работа, отговорността, която ляга на ГЕРБ, е 2 пъти повече“, заяви премиерът. 

Според него първият тур бил изключително важен, тъй като показал на опозицията какъв сериозен ангажимент е поел към държавата.

"Ако има сериозна политическа класа, да оценят това, което сме поемали като упреци“, заяви той относно исканията на опозицията за избори 3 в 1.

По повод решенията на Брюксел, премиерът каза, че в сряда предстои нов съвет.

"И на фона на тях това, което направихме тези две години като фискална дисциплина, като борба с корупцията и организираната престъпност и най-вече в усвояването на еврофондовете се оценява от всички", каза премиерът. По думите му е изключително важно какво ще се случи в сряда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:24 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
stone kold
преди 12 години
ми нема да ги видим штото тези реформи не са за нас тоест ние ше плаштаме за тях а каймакът ше го папа друг
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
Бате Пешо
преди 12 години
Toя бил направил реформи.Какви бе Бойко?Ние нищо не сме видели.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още