IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изборният ден приключи

Удължаването на изборния ден е прецедент, който не се е случвал от 10 години насам

21:43 | 23.10.11 г. 1
Изборният ден приключи

Изборният ден завърши в 21.00 часа, потвърди говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Ралица Негенцова. В последния един час са гласували хората, които са били "на опашка" пред изборните секции.

Удължаването на изборния ден е прецедент, който не се е случвал от 10 години насам, каза по-рано другият говорител на ЦИК Бисер Троянов.

Той обясни, че забавянето не се дължи само на висока избирателна активност, а и на още няколко фактора. На първо място е по-сложната процедура на избори за президент и вицепрезидент, кметове и общински съветници едновременно.

Избирателите се затрудняват от дългите списъци и трите отделни бюлетини и им отнема време да намерят партиите или коалициите, за които искат да гласуват.

По думите на Троянов отчитането на изборните резултати също ще се забави. На предишните избори първите междинни резултати са излизали около 23.00 и не по-късно от 1.00 часа след полунощ.

Сега обаче това ще стане доста по-късно, прогнозира Троянов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:23 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
bondinio
преди 12 години
И не само - дължи се и на некомпетентноста на ЦИК.В моята избирателна секция бяха 14 блока - съответно чаках 1 час за да гласувам. В другите секции на същия район бяха по 2-3 блока и съответно бяха празни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още