IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До часове обявяват окончателния резултат от първия тур на президентските избори

Тогава ще може да започне официално и предизборната агитация за втория тур на изборите

10:47 | 25.10.11 г.
Автор - снимка
Създател
До часове обявяват окончателния резултат от първия тур на президентските избори

В рамките на 48-часовия срок, който изтича тази вечер, Централната избирателна комисия (ЦИК) ще обяви окончателните резултати от първия тур на изборите за президент и вицепрезидент, съобщи БНР. Тогава ще може да започне официално и предизборната агитация за втория тур на изборите, който ще се проведе на 30 октомври. Както е известно, на балотаж ще се явят кандидатите Росен Плевнелиев и Ивайло Калфин.  

Заместник-председателят на комисията Румяна Сидерова посочи, цитирана от БНР, че в някои от общините вече е започнала предизборната кметска кампания преди балотажа там.

Изборите за общински съветници и кметове се осъществяват от Общинските избирателни комисии. Затова, по думите на Сидерова, „там може би вече са влезли в предизборна кампания, тъй като са установили резултатите по общини“.

За втория тур на изборите ще бъдат подготвени нови избирателни списъци, съобщиха още от ЦИК. Процедурата ще бъде по-облекчена от тази при първия тур, тъй като отпада гласуването за общински съветници.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още