IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ГЕРБ ще има 33 от общо 61 места в Столичния общински съвет, показва 99% извадка

Йорданка Фандъкова печели 53,3% от гласовете за кмет на София - резултат много близък до този на Бойко Борисов от изборите през 2007 г., но с 40 хил. повече като гласове

16:03 | 25.10.11 г.
ГЕРБ ще има 33 от общо 61 места в Столичния общински съвет, показва 99% извадка

В бъдещия състав на Столичния общински съвет ще влязат общински съветници от ГЕРБ, БСП, "Синята коалиция", НДСВ, "Атака" и ВМРО-БНД. Това показват данните от гласуването за общински съветници при напълно обработени 98,9% от подадените секционни протоколи, съобщи БТА.

Разпределението на съветниците, според обработените до момента протоколи, ще осигури мнозинство на ГЕРБ от 33 от общо 61 места в съвета. БСП ще има 15 места, "Синята коалиция" - 8, „Атака" - 2, НДСВ - 2, а ВМРО-БНД - 1.

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на София Йорданка Фандъкова е спечелила 53,27% от гласовете според обработените до момента резултати от секционните протоколи. Този резултат е много близък до резултата на Бойко Борисов като кандидат за кмет в изборите през 2007 г., който тогава беше 53,58 процента. Разлика обаче има в броя на подадените гласове, които сега са с над 40 хил. повече.

Според обработените до момента данни, за кандидата за кмет Георги Кадиев и за листата общински съветници от БСП са гласували приблизително един и същ брой избиратели.

За кандидата за кмет на "Синята коалиция" Прошко Прошков са гласували близо 4 хил. повече избиратели, отколкото за листата от съветници на коалицията. Владимир Каролев от НДСВ пък е получил с хиляда гласа повече, отколкото листата с общински съветници на партията му.

Избирателите, гласували за кандидата за кмет на "Атака" Николай Пехливанов са с две хиляди по-малко от тези, които са подкрепили листата съветници на партията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:55 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още