IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕП призова за пълен достъп на българи и румънци до трудовия пазар на ЕС от 2012

Резолюцията бе приета след доклад на румънски евродепутат, отбелязващ, че работниците от Източна Европа не са допринесли за увеличаването на безработицата в съюза

20:00 | 25.10.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
ЕП призова за пълен достъп на българи и румънци до трудовия пазар на ЕС от 2012

ЕП прие днес на сесията си в Страсбург резолюция, с която подкрепи пълното отваряне на трудовия пазар в ЕС от януари 2012 г. за граждани на България и на Румъния, предаде БТА.

В документа се посочва, че проучванията не са отчели отрицателни тенденции в страните, които вече дадоха възможност за наемането на работа на българи и румънци, както и на хората от страните, присъединили се към Общността след 2004 г.



Резолюцията бе приета в резултат на доклада на румънския евродепутат от ЕНП Траян Унгуреану. Той отбеляза, че официалните данни на ЕК доказват, че работниците от Източна Европа не са допринесли за увеличаването на безработицата и не са навредили на социалните системи в страните, където са се заселили.

Депутатът цитира данни, според които БВП в страните, приели работници от Източна Европа, е нараснал с един процент.

ЕП призовава държавите в ЕС да преразгледат въведените правила за преходните периоди до пълното отваряне на своите трудови пазари, както и да отменят изцяло ограниченията от 1 януари догодина, преди максималния срок за действие на забраната в края на 2013 г.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:52 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Спящият бик
преди 12 години
Ако решенията на Европейския парламен продължават да бъдат с пожелателен характер, значи той е парламент за парлама!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още