IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЦИК: Надяваме се окончателните изборни резултати да са готови до края на деня

По закон от Централната избирателна комисия трябва да обявят официалните резултати 48 часа след края на изборния ден

13:52 | 26.10.11 г. 1
ЦИК: Надяваме се окончателните изборни резултати да са готови до края на деня

Законовият 48-часов срок за обявяване на окончателните изборни резултати от Централната избирателна комисия (ЦИК) изтече снощи. Комисията обаче все още няма официални окончателни данни за резултатите след изборите за президент и вицепрезидент, както и за местна власт от 23 октомври.

От сайта на ЦИК става ясно, че последните данни са от 9:00 часа вчера при обработени 96,84% от протоколите на секционните комисии.

Последните изборни книжа от ОИК-София са пристигнали в ЦИК едва към 11 часа днес, съобщи bTV.

"Ние сме най-голямата община - обслужваме 1,1 милиона граждани, работихме с пълен капацитет", каза председателят на ОИК-София Марина Белчева. Според Белчева няма абсолютно никакво основание да се твърди, че резултатите в София ще бъдат касирани.

Всички в комисията, в това число и говорителите, се ангажираха с обработването на данните за столицата, увериха от ЦИК. "Веднага, след като бъдат въведени повторните протоколи, ще можем да обявим окончателните резултати. Надявам се това да стане до края на деня", каза пред bTV Бисер Троянов, говорител на ЦИК.

По-рано днес от ЦИК съобщиха, че до полунощ са били обработени документите на 261 от общо 264 общини. Последни са останали протоколите от София, Сливен и Петрич.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:22 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 31 rate down comment 0
mnz
преди 12 години
Няма проблем, за никъде не бързаме, ще чакаме. Те резултатите са ясни, още в 6-7 часа вечерта в неделя се знаеха какви ще са, преди дори да се виждаше края на гласуването, така че търпение. Дано да успеят тези дни да кажат официалните резултати, а междувременно нека да не започва кампанията за балотажа, да се чака резултата. Нямаме нужда от излишни кампании.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още