IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

41,7% са гласувалите за президент към 17 часа*

Над 36 хил. българи са гласували в чужбина

17:40 | 30.10.11 г. 5
41,7% са гласувалите за президент към 17 часа*

Избирателната активност за президент към 17 часа е 41,7%, съобщи говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Ралица Негенцова. 46,1% са гласувалите за местна власт.

В малките общини хората са много по-активни. До 17 часа активността там е 60-70%, а в големите общини е 20-30%.

На този етап няма предпоставки за удължаване на изборния ден, както стана на първия тур миналата седмица, тъй като няма сигнали за струпване на хора пред изборните секции.

Към 16,00 ч. българско време зад граница са гласували 36 561 българи, съобщиха от Министерството на външните работи.

В Турция правото си на глас са упражнили 19 479 души. Tам са разкрити общо 41 изборни секции в общо 23 града. В Испания за президент са дали своя вот 5 403-ма българи. В Кипър бюлетина са пуснали 1 651 наши сънародници, а в Молдова – 747 български граждани.

До 15 часа избирателната активност на изборите за президент беше 26% и 29% – за местните избори. Данните са на базата на получената информация в ЦИК, но с уточнението, че част от общините не са подали информация до този момент.

В София избирателната активност до 15 часа е 33%. Отличници в избирателната активност с над 50% са общините Банско, Белица, Кресна и Струмяни в Благоевградска област.

Над половината от имащите право на глас са гласували и в Малко Търново и Царево, Бургаска област; във Ветрино и Аврен – Варненска област; в Брегово и Грамада – Видинска област; в Борован – Врачанска област; Трекляно – Кюстендилска област; Чипровци – Монтанска област; Брезово – Пловдивска област; Исперих – Разградска област; Златоград – Смолянска област; общините Ивайловград, Минерални бани, Стамболово и Тополовград в област Хасково; Върбица в област Шумен и Стралджа в област Ямбол.

* допълнен вариант

Още новини от Избори 2011 четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:21 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 6 rate down comment 1
Патилан
преди 12 години
Лошото е че вълкът козината си мени, но нрава не, а хубавото е че вълкът няма да стане агне. Лошото е че вълкът е в глутницата, но действа като единак, а единак вълк не си избира жертвите, а само ги *** за да ги привлече и ако има много плячка остава и на глутницата да обере останалата мръвка, а една от жертвите се указа простия Българин. Така че ние и вие сме следващата плячка на единака, но виждам че глутницата наближава и затова искам да ви дам как да се предпазите от вълците.Ако нямате оръжие е лошо, използвайте други средства за самозащита, грабвате каквото имате и почвате, като се втурнете наведнъж и гоните зверовете дотогава, докато не ги унищожите, защото останат ли живи горко Ви е. Само АЗ, АЗ, АЗ, АЗ както казва Бойко, ще Ви кльопна. Затова че, не оставайте за след двадесет години да ви довършат. Премахнете АЗ, АЗ, АЗ, АЗ и ще видите какво ще остане!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 8 rate down comment 1
Патилан
преди 12 години
Земльо що си ме родила в Земя пълна с красоти, но не знаеме да я зачитаме Аз бих искал още от кацането на летищната писта, посетителите на Българската земя да придобиват крила....Наведените глави, да се изправят.Отчаяните, да придобиват желание за живот!Болните да забравят за болестите си!Глупавите - да поумняват....Старите - да забравят годините си...Страна без пенсионери, без полицаи, без камери....Страна, без болници и гробища....без затвори, безРЕКЛАМА!!!Това аз желая на себе си, на Вас, на идващите след Вас и на всички, които се решат на това пътуване!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 1
Патилан
преди 12 години
България е в безпрецедентно състояние на полуколония. Разграбена и с изцяло разбита икономика. Населението е в нищета, без переспективност, в масов геноцид. Половината от нацията е прогонена по слугинаж в Европа, а останалата част в страната, включтелно родните ни майки и бащи умират вместо да живеят. Затворите се препълват с младежи тласнати без работа към престъпления. Безчовечни чужди колонизатори назначават продали се жалки души-агенти за министри и водещи политици в България, като(Иван Костов,Агент Гоце,Сергей Станишев,Милен Велчев,Сакс Кобурготски,Бойко Борисов,Симеон Дянков и поредица други)да унищовават българската нация с действия и закони. Медиите пишат и говорят глупости, слугуват на унищожителите на българина. Вече се чудя в тези медии, човеци ли работят или кръвожадни извънземни. Вижте какво направиха с Кадафи и Либия, и как медиите им припяват с медени гласчета на кръвопийците.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 1
Патилан
преди 12 години
Как ще завърши мачът "президентски избори"?Какво значение има как ще завърши?На практика всичко си е един Цирк, защото, всички са едно цяло! Герб е "клонинг" на СДС, БСП и ДПС и НДСВ! Всичко е една МАФИЯ!!! Гласуваш за Бойко, получаваш Костов,Станишев,Клафин,Доган,Царя! Получаваш един хидра с много глави!След като изборите свършват и робството започва. Докато днес много внимателно и нежно ти се помага да се качиш на седлото, утре седлото се поставя на твоите рамене. Държава, която унищожава своята земя, унищожава себе си! Мъчно е да се изловят жабите в едно блато. Трябва най-напред да се пресуши блатото и тогава постепенно те сами ще изгинат. В момента нашите управляващи, точно това правят. Работят усърдно, заедно с американските си господари по пресушаването на блатото.Спокойни са, защото знаят, че Най-добрият роб е този, който се мисли за свободен....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Имате право на радост. Имате право на веселие и почивка. Имате право на труд и на плодовете от него. Имате право на сигурност и безопасност. Имате право да живеете щастливо във вашия свят. Отнеме ли ви някой правото - знайте: той е от чуждо място, враждебен е към дълго отглежданата ваша среда на обитаване. Прогонете го, иначе той вас ще прогони. Ще ви изведе от господарския дом и ще ви натика в колибата на ратая.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още