IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обрати на вота в Пловдив, Перник и Видин

ГЕРБ губи и трите града по последни данни

21:20 | 30.10.11 г.
Обрати на вота в Пловдив, Перник и Видин

Сериозен обрат настъпи в кметската битка за Пловдив. Настоящият кмет на града Славчо Атанасов води според резултатите при 100% извадка на паралелното преброяване на "Галъп".

За Атанасов са гласували 51,3% срещу 48,7% за опонента му Иван Тотев от ГЕРБ. Първоначалните данни сочеха победа за Тотев, който в момента е областен управител на Пловдив.

Славчо Атанасов, който излезе от болница, за да поздрави своите гласоподаватели, заяви, че никога в Пловдив на избори не са ставали толкова много измами и никога не са се купували толкова много гласове.

"В момента сме изправени срещу цялата държава, защото след хилядите сигнали за купуване на гласове в рамките на 3-4 часа полицията не изпрати свои представители", обяви Атанасов и нарече страната "бананова република, а не нормална правова държава".

Същевременно по данни от първите десет обработени протокола в Общинската избирателна комисия (ОИК) за Славчо Атанасов са гласували 54,02 на сто от избирателите, а кандидатът на ГЕРБ Иван Тотев е подкрепен от 45,98% от гласувалите.

В Перник междинните резултати също показват обрат. Кандидатът на БСП Росица Янакиева води с над 1 400 гласа от обработените гласове от 87 секции от общо 138. Първоначално беше съобщено, че Ирена Соколова от ГЕРБ печели кметското място.

Според последните данни на социолозите при 100% от паралелното преброяване води настоящият кмет Росица Янакиева с 52,6% срещу 47,4% за Соколова.

Социолозите предупредиха, че и този резултат отново може да се обърне.

Сериозен обрат има и във Видин. Там кандидатът за кмет на Видин от БСП Герго Гергов печели изборите с 54,7% пред опонента си от ГЕРБ Владимир Тошев, сочат данните на "Галъп”.

Обрат и във Враца. Там кандидатът Николай Иван, издигнат от Инициативен комитет, печели с 53% срещу кандидата на ГЕРБ Петя Аврамова, за която са гласували 47 на сто от избирателите.

Още новини от Избори 2011 четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:53 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още