IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БСП внесе жалба за касиране на първия тур на местните избори във Варна

Причината за иска са редица нарушения при провеждането на изборите

14:24 | 31.10.11 г.
БСП внесе жалба за касиране на първия тур на местните избори във Варна

Жалба с искане за касиране на първия тур на местните избори във Варна внесе БСП. Това съобщи председателят на партията в крайморския град Борислав Гуцанов, цитиран от БТА. Тя е внесена чрез Общинската избирателна комисия (ОИК) до Върховния административен съд (ВАС). Причината за иска са редица нарушения при провеждането на изборите.

Гуцанов коментира, че не може да се изнасят протоколи на Секционни избирателни комисии на официалната страница на ЦИК, които след проявен медиен интерес изчезват и се променят. Според него става въпрос за няколко секции с променен резултат, като грешките са допуснати от общинската комисия във Варна.

Според Гуцанов има и други партии, които атакуват изборите. Затова той не изключва възможността те да бъдат описани в една жалба.

"В новия общински съвет партията ще работи за всички проекти, които имат перспектива за града", каза председателят на партията във Варна. Той бе категоричен, че БСП няма да влиза в уговорки, каквито е имало между двата тура на изборите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:53 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още