IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Данъчните приканват търговците на зърно да се вържат към системата на НАП

Седмица преди крайния срок за свързване на касовите апарати в агенцията по приходите са регистрирани 1 041 компании

15:32 | 22.11.11 г.
Данъчните приканват търговците на зърно да се вържат към системата на НАП

Търговците на зърно трябва да свържат касовите си апарати със системата на Националната агенция (НАП) по приходите до края на ноември, тъй като след този срок компаниите ще бъдат санкционирани за неизпълнение на законовите изисквания, припомнят от пресцентъра на ведомството.

До момента агенцията е осъществила информационна връзка с 1 041 търговци. Законовото изискване налага те да имат пряка връзка с данъчните, които ще следят реалните обороти.

Първи аптеките свързаха фискалните си устройства с НАП. За търговците на зърно крайният срок изтича на 30 ноември.

До края на март 2012 г. е последният срок и за останалите търговци, които трябва да установят дистанционна връзка с приходната администрация, напомнят още от агенцията.

От НАП призовават своите клиенти да не изчакват, защото с наближаването на крайните срокове се удължава и времето, необходимо за техническата реализация на свързването.

Всеки търговец може да провери дали касовият му апарат отговаря на изискванията за отчитане на продажбите и в случай на проблем, да купи ново устройство.

Софтуер позволява на мениджърите да проверят възможността за доработване на касовия апарат и може да се намери на интернет страницата на агенцията www.nap.bg, в рубриката „Свържете касовите си апарати с НАП”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още