IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Само 450 касови апарати на аптеки не са свързани с данъчните

Още от утре НАП започва проверки дали търговците на фармацевтични изделия имат дистанционна връзка с информационната система на агенцията

13:58 | 31.08.11 г.
Само 450 касови апарати на аптеки не са свързани с данъчните

Около 450 са касовите апарати, които собствениците на аптеки все още не са свързали с информационната система на Националната агенция за приходите (НАП), съобщиха от агенцията.

Часове преди крайния срок за осъществяването на задължителната дистанционна връзка с данъчните, който изтича днес, над 95% от фискалните устройства са свързани. Само за три дни от 27 до 29 август е направена връзка на 800 касови апарати, поясняват от приходната администрация.

От НАП уточняват, че останалите несвързани апарати може да са и на аптеки, които вече са прекратили дейността си.

Още от утре данъчните започват проверки на аптеките в страната, предупредиха от НАП. По закон санкциите за липсваща връзка са до 10 хил. лева, като обектите на нарушителите могат да бъдат и запечатани.

Над 36 хил. са фискалните устройства на търговци, които имат връзка с информационната система на НАП. В тях влизат и касовите апарати на близо 3 хил. бензиностанции и газостанции, които бяха „вързани“ с данъчните до края на миналата година.

До края на ноември т. г. електронна връзка с информационната система на приходната агенция трябва да осъществят търговците на зърно, които са регистрирани по Закона за ДДС и по Закона за съхранение и търговия със зърно, припомнят от НАП. Всички останали търговци трябва да изпълнят ангажиментите си до края на март 2012 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още