IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фермерите ще изчисляват кредитите си с електронен калкулатор

Услугата е безплатна и ще може да се ползва на интернет страницата на фонд „Земеделие“

17:57 | 05.12.11 г.
Фермерите ще изчисляват кредитите си с електронен калкулатор

Земеделските производители вече сами ще изчисляват размера на исканите кредити в зависимост от инвестиционните си намерения и размера на доходите.

Това съобщиха от фонд „Земеделие“ по повод новата услуга, която до два дни ще бъде предоставена на производителите чрез интернет страницата на ведомството.

Услугата се казва „Кредитен калкулатор” и ще бъде обозначена със спецална иконка на интернет страницата на ведомството - www.dfz.bg. 

Улугата е универсална и ще помага за изчисляването на погасителните вноски при произволно зададените параметри на бъдещ кредит. Инициативата е заимствана от банките, които отдавна прилагат подобна система за изчисление на необходимите заеми, поясниха експерти. 

Целта е при подготовка на инвестиционните проекти хората да получат обща основа, която да ги улесни за изработката на бизнес плановете им.

От фонда поясниха, че изчислената с електронния калкулатор сума ще бъде само ориентировъчна за кредитополучателите, които обмислят какъв инвестиционен заем да искат от фонда.

Сумата няма да се приеме за валидна при окончателната оценката на инвестиционните проекти, особено ако тя не отговаря на законовите нормативните изисквания, поясниха от фонда. Това на практика не отменя ролята на консултантите при изработването на бизнеспроектите, обясниха още от фонда.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още