IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

М. Найденов: Атаката срещу шефа на „Напоителни системи“ е по-скоро срещу мен

Инженер Радослав Чеглайски оглавява държавното дружество на мястото на отстранения Георги Харизанов

14:30 | 21.02.12 г. 5
М. Найденов: Атаката срещу шефа на „Напоителни системи“ е по-скоро срещу мен

Атаката срещу председателя на борда на директорите на „Напоителни системи“ Георги Харизанов е по-скоро атака срещу мен и е продиктувана от проверките в системата на дружеството, предприети от ноември 2011 година.

Това обяви министърът на земеделието и харните Мирослав Найденов след днешното заседание на директорския борд, на което бяха направени рокади в състава на ръководството.

След разразилия се скандал с възстановеното прокурорско разследване около сегашния шеф Харизанов агроминистърът реши да го освободи от поста, като спешно бъде избран негов заместник. 

Беше съобщено, че инженер Людмил Денев е новото попълнение в състава на борда на директорите, като изборът неслучайно е паднал върху него, тъй като той е досегашен главен инженер на „Напоителни системи“ и познава проблемите на дружеството из основи, поясни Найденов.

Останалите двама членове на Съвета на директорите са сегашният изпълнителен директор инженер Стайко Ганчев и инженер Радослав Чеглайски, който е избран за председател на мястото на Георги Харизанов.

Кадровите промени в ръководството на дружеството са извършени от агроминистъра поради факта, че Харизанов е премълчал факта, че Висшата апелативна прокуратура е възобновила на 16 януари тази година разследване от 2001 година, по което Харизанов е бил само свидетел, а не обвиняем.

„Аз съм изключително доволен от работата на Харизанов, защото благодарение на него и колегите му „Напоителни системи“ на практика излязоха от трагичното финансово състояние, в което бяха към ноември 2011 г. и започнаха сериозно разследване на т. нар. балансови липси, свързани с неосчетоводяването на важни активи от дружеството. Ядосан съм на Харизанов единствено заради факта, че той не съобщи за подновеното разследване, което аз определям като чисто човешка грешка от негова страна“.

Самият Харизанов обясни, че атаките срещу ръководството на дружеството са предизвикани от хората, изградили вили в чашките на язовирите, които се управляват от „Напоителни системи“. Той подчерта, че всички медийни атаки срещу него са започнали точно от есента на м.г., когато е стартирала паспортизацията на активите на язовир „Съединение“ и язовир „Черковна“. Установени са и други форми на източване на държавната компания, заяви Харизанов.

Найденов поясни, че след приключването на прокурорската проверка, която според него няма да докаже нарушение от страна на Георги Харизанов, лично той ще му предложи нова работа в системата на министерството, защото цени лоялни и изпълнителни хора като него.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:15 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
Jay Gould
преди 12 години
Краставите магарета се надушват -
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
aldy
преди 12 години
"...Атаката срещу председателя на борда на директорите на Напоителни системи Георги Харизанов е по-скоро атака срещу мен и е продиктувана от проверките в системата на дружеството, предприети от ноември 2011 година..."Ами при тебе се намериха толкова много и големи ***, че и ти си за почистване. Бил Гейтс бил подсъдим, ама много добър председател, щото нямал образование, ама наш човек и прочее Мършави тъпотии... Калинка до Калинка под крилото на Колорадски бръмбар. И още ще излязат, въпрос на време.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
stoiloff
преди 12 години
Грешите другарю министър! Атаката е не срещу вас лично. А е насочена срещу глупостите които вършите целия министерски съвет! Калпавите назначения, разширяване на бюрократичния апарат. Създаване на служби и службички. Така без да оутсорсвате определени дейности просто убивате бизнеса. Освен ако не е по-специален някакъв такъв. Ако разбирате, но явно няма да разберете какво искам да кажа! Така че не преигравайте! Не ви отива! И на вас и на другите ви колеги избрани уж да защитавате интересите на избирателите си! Но уви.. нещо май всички се не справяте!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още