IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прокуратурата изнесе подробности по разследванията срещу Георги Харизанов

Две досъдебни производства са свързани с името на бившия шеф на "Напоителни системи"

17:38 | 21.02.12 г. 1
Прокуратурата изнесе подробности по разследванията срещу Георги Харизанов

На извънредна пресконференция днес Софийска градска прокуратура изнесе подробна информация за досъдебните производства, които се водят срещу вече бившия председател на държавното дружество "Напоителни системи” ЕАД Георги Харизанов, предаде БТА.

Говорителката на Софийска градска прокуратура Румяна Арнаудова оповести, че разследването от 2001 г. за кражба на 50 хиляди долара от офиса на фирма СТОА, в която Харизанов е работел по това време, е подновено заради установено съвпадение на пръстови отпечатъци.

По това време Харизанов е бил директор на офиса и бил разследван за кражбата, посочиха от прокуратурата. Часове по-рано самият Харизанов обяви пред журналисти, че към него не са били отправяни подозрения за кражбата и че по своя инициатива се е подложил на детектор на лъжата, доказващ неговата невинност.

"Винаги съм бил в перфектни отношения със собствениците на компанията. Когато стана кражбата, въпреки че нямаше конкретни обвинения към работещите, по своя инициатива поисках детектор на лъжата", поясни още Харизанов.

От софийската прокуратура обявиха, че през 2002 г. разследването е било спряно поради липса на доказателства. През 2010 г. обаче Харизанов е бил задържан по друго обвинение за заплаха за убийство. Тогава са му взети отпечатъци, които са съвпаднали с част от намерените в офиса на СТОА, съобщиха от прокуратурата.

Разследването на кражбата е било възобновено и на 13 януари тази година на Харизанов е бил връчен обвинителен акт. От прокуратурата потвърдиха, че той е минал на тест с полиграф, но добавиха, че не знаят какви са резултатите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Спящият бик
преди 12 години
Много моля сценаристите да се стегнат, че шоуто много поевтиня!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още