IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 700 служители доброволно напуснаха „Български пощи“

Напусналите служители са получили обезщетение между 2 и 10 работни заплати в зависимост от трудовият си стаж

19:40 | 29.02.12 г.
Автор - снимка
Създател
Над 700 служители доброволно напуснаха „Български пощи“

В рамките на програмата за доброволно напускане в „Български пощи”  ЕАД, 717 служители са се възползвали от преференциалните условия и получиха обезщетение между 2 и 10 работни заплати в зависимост от трудовият си стаж, съобщиха от пощите.

Оттам припомниха, че от миналата година се провежда оптимизацията на персонала, която е част от стратегията за реформи на „Български пощи” ЕАД.

Предстои още въвеждане на разходни норми на труд в дружеството за 2012 г. В резултат на прилагането им, там където има по-малък обем на работа, служителите ще бъдат преназначавани на намален работен ден – от 8 на 6 или 4 часа.

Реално хора няма да бъдат съкращавани, но ще бъдат реализирани икономии във фонд работна заплата, обясняват от „Български пощи“.

Третата стъпка от реформата е пенсионирането на служители, като на техните места няма да има нови назначения.

За да повиши квалификацията на своите служители и качеството на обслужване на клиентите, дружеството стартира нов проект. Той предвижда обучение на фронт офис служители и началници на пощенски станции в областта на комуникационните и маркетинговите умения, както и работата в екип.

Проектът стартира пилотно в София. Така до средата на април ще бъдат обучени всички 120 началници на пощенски офиси в София, а до края на годината - и 700 касиери. След месец юни обучението ще обхване всички пощенски станции в страната, допълват от дружеството.

 


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още