IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Днес започва данъчната кампания в София

До края на април местните данъци се плащат с отстъпка от 5 процента

11:14 | 01.03.12 г.
Днес започва данъчната кампания в София

От днес започва събирането на данъците в София. Отстъпка в размер на 5% може да се ползва при плащане на данъка на имота и автомобила до края на април.

Има възможност за разсрочено плащане на такса „смет“ и данък „сгради“. Такса „смет“ може да се плаща разсрочено на четири вноски, а данък "сгради" на две вноски - до края на годината, съобщи БНР.

Собствениците на имоти ще получат по пощата информация за размера на дължимите данъци. Сумата може да се провери и на сайта на Столичната община в интернет. 

С 20% по-нисък данък ще платят около две хиляди домакинства с имоти във вилните части на Овча Купел, Горна Баня и Княжево.

В районите Оборище, Лозенец, Красно Село, Средец, Триадица, Младост и Люлин има възможност за заплащане с банкова карта. До края на март и в останалите по-големи данъчни служби ще заработят ПОС терминали.

От Столична община съобщават, че данъците не са променени спрямо миналата година. Ако столичани установят по-високи данъци от миналогодишните, могат да се обърнат към съответната данъчна служба.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още