IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бюджетите на болниците пак ще бъдат коригирани

Готвят нова промяна в прогнозните бюджети за болниците само седмица след утвърждаването им, заради обвинения в несправедливо разпределение

11:37 | 05.03.12 г. 2
Бюджетите на болниците пак ще бъдат коригирани

До средата на март бюджетите на болниците ще бъдат анализирани и преразгледани, съобщиха от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

До това споразумение са стигнали членовете на работна група на НЗОК, съвместно с представители на Българския лекарски съюз (БЛС), който преди дни обяви ръководството на здравната каса в несправедливо разпределение на парите за болнична помощ. 

Прогнозните бюджети на болниците бяха утвърдени миналата седмица от Надзорния съвет на НЗОК, но БЛС настояваше за анализ и корекции. Тогава от лекарския съюз обявиха, че средствата за някои болници са били необосновано завишени, а за други намалени. Според лекарите определените средства не отговаряли на стандартите в методиката за заплащане.

От здравната каса съобщиха, че работната група ще изготви нови критерии, по които ще бъдат анализирани предложените от директорите на районните здравни каси прогнозни бюджети. През тази седмица предстоят срещи между представители на НЗОК, директорите на районните каси, директорите на болниците по региони и експерти на БЛС.

До края на март трябва да бъдат утвърдени новите предложения за коригираните прогнозни стойности на лечебните заведения за болнична помощ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 1
slavkovrr
преди 12 години
Незнам дали болните се чувстват като в лазарет или като пред крематориум, но директорите на болници, са вече като банкери- работят с такъв ресурс :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
pichaga123
преди 12 години
Дано качат бюджетите в големите болници че както са изпосталели милите - не е чудно че пациентите се чувстват като в лазарета на бойното поле .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още