IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Една трета от столичани ще платят над 150 лв. за парно през февруари

За миналия месец сметките ще бъдат средно с два процента по-високи, изчисляват от „Топлофикация София”

17:46 | 14.03.12 г. 1
Една трета от столичани ще платят над 150 лв. за парно през февруари

Февруарските сметки за топлинна енергия на столичани са средно с 2% по-високи спрямо тези за януари заради рекордните студове. Това сочат данните на изчислителния център на „Топлофикация София”, съобщи БТА.

За миналия месец компанията е доставила на абонатите си 605 390 МВтч топлинна енергия, което е с 2% повече спрямо януари 2012 г., когато потреблението е било 591 219 Мвтч.

От дружеството съобщават, че близо 64% от абонатите ще получат сметки до 150 лв. за февруари. Изчисленията са правени според прогнозните дялове на абонатите, определени по реалното им потребление от предходния отоплителен сезон или заявени от самите потребители.

Окончателните индивидуални сметки за топлинната енергия ще бъдат ясни след отчитането на уредите в жилищата на абонатите в края на сезона и след изготвянето на изравнителните сметки. Тогава тези, които са консумирали по-малко енергия от определения им прогнозен дял и са платили повече, ще си получат разликата обратно.

Абонатите, които са заявили нулев прогнозен дял, но са запазили обичайното си потребление, трябва да знаят, че през зимните месеци тяхната консумация на топлинна енергия на практика се плаща чрез сметките на съседите им, напомнят от дружеството. Това автоматично увеличава дяловете на останалите съседи и съответно месечните им сметки са до 50% по-високи. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
forexboy
преди 12 години
Щом държат да ги наричат "столичани", ще си плащат като попове и по 1к ако трябва......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още