IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Окончателно решение за българския участък на „Южен поток“ ще се вземе до ноември

Ръководствата на Булгаргаз и Газпром са обсъдили условията по доставката на руски газ за България

18:56 | 19.03.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Окончателно решение за българския участък на „Южен поток“ ще се вземе до ноември

Окончателното инвестиционно решение за строителството на българския участък на газопровода „Южен поток“ ще бъде взето до ноември тази година.

Това е потвърдено на днешната работна среща в Москва между председателя на Газпром Алексей Милер и изпълнителния директор на „Булгаргаз“ ЕАД Димитър Гогов, се казва в съобщение на руския газов гигант. 

Според последното решение на ръководството на Газпром предвижданията са строителството на „Южен поток“ да започне в края на тази година.

Очакванията са на 23 март да бъде определен и победителят в търга за избор на изпълнител на работите по Оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) на „Южен поток“ за българския участък.

От Газпром съобщават още, че са обсъдени и въпроси, свързани със сътрудничеството между двете страни в газовата сфера и перспективите за развитие на българския газов пазар с участието на Русия.

В частност обсъден е бил и въпросът за условията по доставката на руски газ за България през тази година, се казва още в съобщението на Газпром.

Наскоро вече бившият министър на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков съобщи, че очаква до два месеца да бъдат договорени с Газпром нови, по-ниски цени за доставките на синьо гориво за страната ни през тази година.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:45 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още