IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прекратена е концесията на „Аквабул“ за минерален извор в Северна България

Компанията не е изградила завод за бутилиране и не е платила таксата си за миналата година

15:49 | 21.03.12 г.
Прекратена е концесията на „Аквабул“ за минерален извор в Северна България

Правителството прие решение за едностранно прекратяване на концесионния договор с „Аквабул” ЕАД поради неспазване на договора за ползване на част от минералния извор в район „Североизточна България”, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Крайната мярка се въвежда заради неизпълнение от страна на концесионера на основни клаузи по договора. Заради фрапантните нарушения на фирмата не се дава и нов срок за изпълнение.

От слключването на договора през лятото на 2009 г. досега фирма „Аквабул“ не само че не е инвестирала обещаните един милион лева за изграждане на предприятие за бутилиране на минерална вода, но от миналата година е престанала да плаща и концесионната си такса, се посочва в съобщението.

С решението си правителството упълномощава министъра на околната среда и водите да предприеме необходимите действия за събиране на дължимите суми по съдебен ред и да приеме обекта от концесионера.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още