IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият здравен министър Десислава Атанасова остава с двама заместници

Зам. министърът на здравеопазването Кирил Добрев е подал оставка, която е приета от премиера Бойко Борисов

14:39 | 02.04.12 г.
Новият здравен министър Десислава Атанасова остава с двама заместници

Заместник-министърът на здравеопазването Кирил Добрев е подал оставка, която е разписана от премиера Бойко Борисов.  Това съобщи пред журналисти министърът на здравеопазването Десислава Атанасова, предаде БНР.

Министър Атанасова поясни, че няма да бъде назначаван трети заместник-министър, а за лекарствената политика ще отговаря лично тя.

Така в министерството на здравеопазването остават заместник-министрите Десислава Димитрова, чийто ресор е европейска интеграция и международни дейности, и новоназначеният д-р Минчо Вичев, който ще отговаря за болничната помощ и медицинските дейности. Вичев е бил директор на болницата в Русе, където като юрисконсулт е работела Атанасова.

Кирил Добрев беше назначен за зам.-министър на 8 юни 2011 г. Той беше единственото назначение на бившия здравен министър Стефан Константинов, след като пое поста от Ана-Мария Борисова.

Скандалът с високите цени на лекарствата беше сред причините за отстраняването на бившия здравен министър д-р Стефан Константинов.

Преди него с поста заместник-министър на здравеопазването се раздели Гергана Павлова. Тя отговаряше за лекарствената политика, но беше принудена да подаде оставка заради скандала с взетите бонуси и поради негласно изразеното обвинение, че прокарвала лобистки законови поправки в полза на частна компания, където е работела преди години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:57 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още