IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ОЦК ще има ново управление до месец

Кредиторите на предприятието водят преговори с потенциални инвеститори

14:20 | 13.04.12 г. 1
<p>
	<em>Премиерът съобщи, че сделката за Горубсо-Мадан е приключена и от вторник мините започват работа. Снимка: БТА</em></p>

Премиерът съобщи, че сделката за Горубсо-Мадан е приключена и от вторник мините започват работа. Снимка: БТА

Банките-кредиторки на Оловно-цинковия комбинат в Кърджали (ОЦК) и правителството са се договорили в рамките на един месец да намерят нов мениджмънт на предприятието.

Това съобщи премиерът Бойко Борисов пред металурзите от комбината, предаде БТА.

“Първата ни цел е да заработи заводът, да запазим работните места и да го развием”, коментира премиерът.

Той подчерта, че на предприятието са необходими още около 20 млн.лв., за да се довърши започната модернизация.

Финансовият министър Симеон Дянков, който също посети Кърджали, съобщи, че преговорите с потенциалните инвеститори се водят лично от кредиторите на предприятието.

Дянков допълни, че във вторник и четвъртък следващата седмица са насрочени срещи между кредитори и потенциални инвеститори.

Днес по сметките на работниците от ОЦК бяха преведени общо 500 хил. лв., като всеки работник получи по около заплата и половина – възнаграждението за януари и аванс за февруари.

Преди да пристигне в Кърджали, министър-председателят Бойко Борисов заедно с  вицепремиера Симеон Дянков и министъра на икономиката и енергетиката Делян Добрев посетиха Мадан. Те съобщиха на миньорите от Горубсо, че сделката за мините е приключила и от вторник хората започват работа.

Миньорите от Мадан са получили заплатите си вчера, платени са им осигуровките, а до края на годината се очаква да бъдат създадени и нови работни места, допълни Добрев.

По информация на БНР новият собственик на Горубсо-Мадан е платил част от задълженията си към електроразпределителното дружество EVN. Започнали са и ремонти на баните, съблекалните и столовата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Кобург Велчев
преди 12 години
Цинк плюс Олово - просто без слово ....Бойко Борисов помага на хората в Горубсо и ОЦК !!! Овладява човешката трагедия. Месия, меси я...., меси ...... КАК ??? Гони своя спонсор Валентин Захариев, малката мутра, за да даде Горубсо на едно бивша, заслужила мутра МУЛТАК - др. Вълканов. Малко вълчо звучи точно около Възкресение....., но какво да се прави. При толкова много "божи овце" у нас, всичко изглежда нормално. То не бяха картофи, бири, овце, яйца, козунаци.......Работниците стачкуват и искат смяна на собственика. Или ТЕ имат прозрение, или някой им го внушава, нали ??? Бил нужен НОВ собственик и за ОЦК ??????На бас !!!!!!!!!! Пак ще е от МУЛТИГРУП !!!!Мутра на мутри слугува !!!!!!!!!!!!!!!!Ала бала - а ла комунала. Бойко Борисов форевър. Съдба.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още