IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Калина Илиева получи 3 години условна присъда за фалшивата диплома

Софийският районен съд одобри споразуменитето, поискано от бившия шеф на фонд "Земеделие"

17:37 | 04.06.12 г. 3
Калина Илиева получи 3 години условна присъда за фалшивата диплома

Софийският районен съд осъди бившата шефка на фонд "Земеделие" Калина Илиева на 3 години условно с 5-годишен изпитателен срок заради фалшифицираната й диплома.

Съдът одобри споразумението, което по-рано Илиева поиска с мотива, че престъплението, което е извършила, не е довело до имуществени вреди.

Пред съда ексшефката на фонд "Земеделие" се призна за виновна и разкри, че има средно образование. Тя обясни също, че в момента е безработна.

Калина Илиева беше освободена поста на 7 октомври 2010 година, след като се разбра, че до последно е криела бременността си, като е представяла фалшиви болнични листове.

Според обвинението Илиева сама е фалшифицирала дипломата си от университет в Германия. Тя е обвинена и за това, че пред Министерството на образованието е представила още четири фалшиви документа, за които до последно не бяха представени доказателства кой ги е съставил.

По време на разследването беше удостоверено с информация от Берлин, че Илиева се е записала да учи там, но никога не е посещавала лекции.

Съдът взе предвид факта, че Илиева не е осъждана досега, майка е на малко дете и е извършила престъпленията в сравнително ранна възраст.

Магистратите отмениха мярката за неотклонение – подписка. Илиева ще трябва да плати 1 408 лева разноски по делото.

Решението на съда не подлежи на обжалване или протест. Калина Илиева отказа да коментира присъдата си пред журналисти. Прокурорът по делото определи присъдата като справедлива. 

Още новини четете на Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 8 rate down comment 1
aristotel
преди 11 години
"ДОКУМЕНТНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯЧл. 308. (1) Който състави неистински официален документ или преправи съдържанието на официален документ с цел да бъде използуван, се наказва за подправка на документ с лишаване от свобода до три години" и "(4) (Нова - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., предишна ал. 2, изм. - ДВ, бр. 26 от 2004 г.) В маловажни случаи наказанието е:1. (изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) по ал. 1 - лишаване от свобода до шест месеца или пробация;" Накратко ТОВА е МАЛОВАЖЕН СЛУЧАЙ. :-)))) Направи всички от държавната власт да изглеждат дребни жалки смешници. Да бе ДЪРЖАВА, че да я опишеш, а то си е обикновен ЦИРК. или накратко {ялата история на България е написана от ръката на СТРАХЛИВЕЦ и ПОДЛИЗУРКО. И жалкотое, че писаря не е уволненq а продължава да пише :-))))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 1
DIDO-
преди 11 години
С това действие, ясно се казва: Правете каквото си искате, не се съобразявайте със закона. А ако случайно някой някъде ви хване за нещо, ББ е зад вас. Естествено стига да сте от "нашите".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 0
Lucifer
преди 11 години
още утре започвам да си "правя" диплома от харвард и какво толкова може да ми се случи ако ме усетят????... най-много ...безработен...и....условно.., но ако не ме усетят... ще съм като всички дето все още не са ги усетили...а те хич не са малко..и добре си живеят в държава без правосъдие....срамота е човек да не опита...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още