IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В кухните по морето работят хора с фиктивни здравни книжки и без квалификация

Инспекторите на агенция по храните са извършили 230 хиляди проверки за една година

18:24 | 07.06.12 г.
В кухните по морето работят хора с фиктивни здравни книжки и без квалификация

В голям част от туристическите обекти по Черноморието наетият кухненски персонал не притежава необходимата квалификация. Служителите са получили здравните си книжки след фиктивно проведени здравни прегледи, а самите документи са попълвани формално. 

Това съобщи д-р Любомир Кунински, шеф на дирекция „Безопасност на храните” в Българската агенция за безопасност на храните, по време на Международния икономически форум, проведен днес в Пловдив.

В началото на месеца започнаха и редовните проверки през летния сезон, които включват инспекции и на временните обекти. Всички продавачи на сладолед, царевица и други храни, които се предлагат от колички, задължително трябва да имат здравни книжки, посочиха от агенцията.

За десет месеца от създаването на агенцията са извършени 230 хиляди проверки, като са съставени 8 хил. акта за констатираните нарушения. Затворени са сто обекта.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:18 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още