IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Компания от ЮАР инвестира 4 млн. евро в завод край София

До село Мусачево ще се произвеждат кожени салони за автомобилния гигант BMW

15:20 | 12.06.12 г. 3
Компания от ЮАР инвестира 4 млн. евро в завод край София

Българският филиал на южноафриканската компания ALC (Automotive Leather Company Group) инвестира 4 млн. евро в нова фабрика за производство на кожени салони за автомобили, която беше открита официално днес в софийското село Мусачево, предаде БТА.

Дейността на компанията е свързана с изработката и износа на луксозни интериорни елементи от кожа за автомобилната индустрия. В Мусачево ще се произвежда кожена тапицерия за седалките на 5-а и 7-а серия на BMW. В завода ще бъдат заети около 470 души.

"АЛС България" е собственост изцяло на южноафриканската ALC Group. Очаква се годишният оборот на компанията да достигне около 30 млн. евро. 

При откриването на завода присъстваха премиерът Бойко Борисов, министърът на икономиката Делян Добрев, посланикът на ЮАР у нас Шийла Камерър и други официални лица.

„Истински се радвам и приветствам инвеститори, които правят реално производство и разкриват работни места“, посочи Борисов.

Премиерът посочи, че до края на годината от фабриката се очаква да излезе продукция за 30 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:02 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
сърма
преди 11 години
Уважаеми, този завод не е от вчера :D Заплатата е далеч над 200 лв и 15ч работен ден. Има осигурен безплатен превоз, почивки, условия за труд. Вече са обучени хората и си работят на пълни обороти. Дори в момента са в платен отпуск :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
Монката10
преди 11 години
Бойко да не ходи да реже ленти на завод, който работи вече от 6 месеца и да ми разправя за оборота на компанията от 30 млн., ами да си погледне 30 милиардните загуби, които ще претърпим, ако не построим АЕЦ "Белене"!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 2
watergateory
преди 11 години
специални поздрави на Маргина, Галеви и сие. За хорицата е добре, но онова, което БГ трябва да направи е да въведе МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА, която отговаря на прага на бедност, за да не може да се създават робски условия, както гърците дойдоха и даваха 200 лв заплата за 15 часов работен ден
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още