IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Очакват се поне пет нови първокласни инвеститора до края на 2012 г.

За първите четири месеца на годината са направени почти седем пъти повече инвестиции спрямо същия период на миналата година, съобщи Делян Добрев

14:15 | 25.06.12 г. 1
Очакват се поне пет нови първокласни инвеститора до края на 2012 г.

До края на годината се очаква още поне пет компании да инвестират у нас и вложенията им да бъдат сертифицирани като клас "А", заяви министърът на икономиката, енергетика и туризма Делян Добрев, цитиран от БТА.

Днес той връчи сертификат за инвеститор клас "А" на "Пластхим-Т" АД, Тервел. Вложението на компанията е за близо 35 млн. лева. Очаква се по проекта да бъдат разкрити 32 нови работни места.

Фирмата ще инвестира в покупката на нова екструдерна инсталация за производство на полипропиленово фолио, сплитер за фолио и рециклираща машина. 

Добрев отчете, че за периода януари-април тази година в страната са направени почти седем пъти повече инвестиции спрямо същия период на миналата година, заяви министърът на икономиката Делян Добрев, цитиран от БТА.

За първите четири месеца на 2012 г. привлечените вложения са на обща стойност 407 млн. евро, при 63 млн. евро за същия период на миналата година.

През тази година сертификатите за инвестиция клас "А" са четири, има и един за клас "Б". Общата им стойност е 454 млн. лева, а разкритите работни места са над 580. 

В началото на юни министърът на икономиката връчи петия за тази година сертификат за инвестиция клас А на швейцарската компания „Райхле и де Масари“.

За миналата година сертификатите за инвестиция клас "А" са били четири на обща стойност 92 млн. лева с 340 постоянни работни места.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:22 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 17 rate down comment 0
Balgarian35
преди 11 години
Няма по-голяма глупост от "Сертификат Инвеститор Първи Клас". Като попитате агенцията за насърч.на инвестиции,каква е ползата от този сертификат, отговора е облекчени и по-бързи процедури. И после ги попитайте кои точно процедури ще са така(напр. одобряване на ПУП) и ще чуете мизерническо чиновническо мрънкане. И означава ли, че който няма този сертификат е умишлено затрудняван и забавян?Определено в държавата има и по-скъпи и безмислени сертификати-напр. Архонт, но и този си е ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още