IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заявен е инвеститорски интерес за приватизацията на БДЖ "Товарни превози"

От агенцията за приватизация не потвърдиха, нито отрекоха, участието на руската държавна железопътна компания ОАО РЖД

14:36 | 26.06.12 г.
Заявен е инвеститорски интерес за приватизацията на БДЖ "Товарни превози"

Има инвеститори, които са проявили желание да се включат в приватизацията на БДЖ „Товарни превози“, потвърдиха за Investor.bg от Агенцията за пирватизация и следприватизационен контрол. От там обаче отказаха да уточнят колко фирми са закупили тръжна документация досега.

"Не е вярно, че не са закупени тръжни документи за приватизационната. Вече има желаещи да се включат в процеса по сделката", казаха от агенцията.

На въпрос за участието на  руската държавна железопътна компания ОАО РЖД от институцията нито потвърдиха, нито отрекоха нейното участие.

Вчера  министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски не потвърди информацията, че водещ играч в приватизацията ще бъде руски инвеститор. Но заяви, че "при всички положения очакваме предложения и от Китай и от Турция".

На 12 юни АПСК обяви публично конкурса за продажбата на 2 325 087 дяла, представляващи 100% от капитала на „БДЖ – Товарни превози” АД.

Сред основните изисквания към кандидатите са те да бъдат стратегически инвеститори и през последните десет години да осъществяват железопътни превози на товари с наличен лиценз. Друго изискване е размерът на приходите от дейностите за всяка от последните три финансови години да възлиза минимум на 400 млн. евро.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:19 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още