IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Върви се към създаване на постоянен орган по реимбурсиране и цени на лекарствата

Правителството прие поправки в закона за лекарствените продукти, с които сегашната комисия по реимбурсиране да се превърне в постоянно действащ орган

14:52 | 04.07.12 г.
Върви се към създаване на постоянен орган по реимбурсиране и цени на лекарствата

Министрите приеха поправки в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина на днешното си заседание. Промените предвиждат сегашната комисия по цени и реимбурсиране към Министерството на здравеопазването да стане постоянно действащ орган с наименование Национален съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти, предаде БТА.

Здравният министър Десислава Атанасова обяви намеренията си да реформира комисията по реимбурсиране още в края на март след среща с представители на фармацевтичната индустрия.

С промяната в закона ще се даде възможност за подобряването на административния капацитет на комисията, така че да не се бавят процедурите по регистриране на медикаменти и за включването им в позитивния лекарствен списък.

Бъдещият съвет по реимбурсиране на лекарствата ще се намира в Плевен, обяви след заседанието на правителството финансовият министър Симеон Дянков.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:27 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още