IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фармацевтите готвят протести заради цените на лекарствата

Търговците настояват здравното министерство да оттегли нормативната поправка, с която се намаляват надценките на медикаментите

19:20 | 05.07.12 г. 1
Фармацевтите готвят протести заради цените на лекарствата

Фармацевтите заплашват с протести, ако здравното министерство не оттегли предложената нормативна поправка, с която се намаляват максималните възможни надценки на лекарствата за търговци на едро и дребно, съобщи bTV.

Окончателното решение за протестите на аптекарите ще бъде взето следващата сряда, уточняват от Българския фармацевтичен съюз.

В понеделник здравният министър Десислава Атанасова обяви обещаните законодателни промени, с които да се намалят цените на медикаментите.

Една от поправките предвижда да бъдат намалени надценките на търговците на лекарства на едно и на дребно с по 2%.

Според фармацевтите обаче намаляването на надценките няма да се отрази на крайната цена на лекарствата, която плащат потребителите.

От фармацевтичния съюз определят мярката на здравното министерство като популистка и икономически необоснована и настояват ведомството да дава икономически обосновки при всяка промяна на законодателството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:53 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
eliza.doneva.3
преди 11 години
Как така няма да се отрази на цената на лекарствата?!Това е лъжа, Атанасова обеща, че чрез тази политика, цената на лекарствата ще спадне драстично и аз и вярвам , а фармацевтите да си говорят каквото искат.Щели да стачкуват, те да не видят нещо от другите.Само че нищо няма да постигнат, защото не са прави в исканията си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още