IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кабинетът "Борисов" оцеля и при четвъртия вот на недоверие

136 депутати подкрепиха правителството на ГЕРБ, като Синята коалиция и "Атака" не участваха в гласуването

09:46 | 26.07.12 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Кабинетът "Борисов" оцеля и при четвъртия вот на недоверие

Правителството на Бойко Борисов оцеля и при четвъртия вот на недоверие. При гласуването в парламента 136 депутати подкрепиха кабинета, 72 бяха против, а двама независими се въздържаха.

Вотът на недоверие беше поискан от народни представители от БСП, ДПС и независими заради "провал на политиката в областта на правосъдието и вътрешните работи".

Искането беше внесено в парламента след последния критичен доклад на Брюксел за страната ни.

Правителството подкрепиха депутатите от ГЕРБ и независими. "За" вота гласуваха вносителите от Коалиция за България и ДПС и един независим. Синята коалиция и "Атака" не участваха в гласуването. 

Първият вот на недоверие към кабинета "Борисов" беше неуспешен и е от октомври 2010 г. Той беше по инициатива на БСП и ДПС заради политиката в сферата на здравеопазването.
 
Вторият, също неуспешен, опит за парламентарно бламиране на правителството на Бойко Борисов, беше заради неуспеха на антикризисната политика. Той беше през юни 2011 г. и отново внесен от Коалиция за България и ДПС. 
 
Месец след това - през юли миналата година, беше иницииран и третият, отново неуспешен вот на недоверие, за "провал на политиката по вътрешна сигурност и обществен ред, провалено членство в Шенген, полицейщина и нарушаване на основни човешки права". Той отново беше на Коалиция за България и ДПС. 
 
В началото на април т.г. Коалиция за България и "Атака" внесоха искане за вот на недоверие към правителството заради спиране на проекта за АЕЦ"Белене" и провалената енергийна политика на България. По-късно съвносителите от "Атака" оттеглиха подписите си и така подписката беше анулирана, а вотът не се състоя. 
 
В началото на миналата година мнозинството даде подкрепата си за управлението на ГЕРБ при гласуването на поискания от самия министър-председател Борисов вот на доверие.

Още новини за България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
tonitov
преди 11 години
Щеше да пада крадене, но не мина вота. Асфалт не се яде, затова го полагат в джобчетата на братко -депутатко с атомите от Белене.Как ще ядат атоми след като не могат да ядат асфалт, наглите демагози, ще каже референдума, ако ще се проведе. Нещо ентусиазма им отмина, ще излезе броя на все още заблудените.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още