IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Още 11 стартиращи компании получават финансиране от фонд за рисков капитал

Фондът Eleven първоначално ще инвестира по 50 хил. евро във всяка компания

14:13 | 31.07.12 г.
Още 11 стартиращи компании получават финансиране от фонд за рисков капитал

Още 11 стартиращи компании ще получат първоначално финансиране по линия на фонд за рискови инвестиции, който управлява средства от JEREMIE.

Фондът Eleven, който беше избран да управлява финансов инструмент с капитал 12 млн. евро за подкрепа на предприемачеството и предоставяне на първоначално финансиране на иновативни предприемачи, избра първите 11 проекта, в които да инвестира, като всеки един от тях ще получи 50 хил. евро на два транша.

Девет от стартиращите предприемачи са от България, един е от Турция и един от Румъния.

От септември 11-те избрани за финансиране екипа ще влязат в организираната от Eleven менторска програма. В нея ще участват водещи специалисти от различни сфери, които ще помогнат на младите предприемачи да се изчистят идеите и бизнес моделите, така че след 6 месеца компаниите да са готови да стартират продуктите си.

След първите шест месеца новите компании имат възможност да получат допълнително финансиране, което да бъде ползвано за комерсиализиране на вече пуснатия продукт.

След първите шест месеца, през които екипите ще работят активно в рамките на менторската програма, всеки от тях, в зависимост от напредъка си, ще получи възможност да представи проекта си пред инвеститори в Лондон, Силициевата долина или избрани от тях стратегически локации.

Това са т. нар. дни на инвеститорите, които Eleven организира съвместно с партньорите си Springboard и Google. Там компаниите могат да намерят инвеститори за част от следващите етапи на своето развитие, като Eleven също има възможност да се включи с до 150 000 евро допълнително за избрани проекти.

Миналата седмица другият фонд за рисков капитал – LAUNCHub, избра първите девет стартиращи компании, които да получат първоначално финансиране.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още