IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бизнесът е против увеличението на осигурителните прагове в леката промишленост

Нов финансов натиск върху фирмите ще доведе до влошаване на икономическото им състояние и загуба на работни места, твърдят от бранша

18:37 | 31.07.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Бизнесът е против увеличението на осигурителните прагове в леката промишленост

Българска стопанска камара и браншовите обединения на работодателите от леката промишленост
са против споразумението за 15-процентно увеличение на минималните осигурителни прагове за 2013 г. за секторите „производството на трикотажни изделия“ и „производството на облекло“, което беше подписано преди дни.

Това се казва в официална позиция на БСК до медиите.

В аргументите си камарата посочва, че в условия на икономическа криза и негативни пазарни тенденции подобно драстично увеличение на осигурителната тежест ще има пагубна роля за общото състояние на предприятията от посочените сектори.

Работодателите в бранша смятат, че всеки нов финансов и административен натиск върху фирмите ще доведе до нови проблеми пред техния мениджмънт, предпоставка е за допълнително влошаване на финансово-икономическото им състояние и генерира загуба на работни места.

От камарата призовават за разумен диалог, основан на икономическа логика, за постигане на приемливо за всички страни ниво на осигурителните прагове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още