IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дянков пак повтори, че няма да има диференцирана ставка за ДДС

Различните ставки за отделните отрасли водят до нарушения, аргументира се финансовият министър

18:04 | 14.08.12 г. 1
Дянков пак повтори, че няма да има диференцирана ставка за ДДС

Министърът на финансите Симеон Дянков още веднъж заяви, че през този мандат правителството няма да въвежда диференцирана ставка за ДДС.

Така той попари надеждите на всички представители от хранително-вкусовата и фармацевтичната индустрия, които заради проблемите в тези браншове отново повдигнаха въпроса за намаляването на данъка за храните или лекарствата.

Дянков каза, че всички европейски държави, които са във финансов колапс, имат диференцирана ставка по ДДС. Той посочи също така, че данъчните измами зачестяват именно поради прилагането на различните нива на данъка.

Финансистът припомни, че за следващата година няма да се променят нито данъците, нито акцизите.

Изключение е акцизът за дизеловото гориво, но увеличението при него е минимално и е свързано с въвеждането на европейските изисквания за акцизите при горивата, припомни Дянков.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:16 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 2
lyusien
преди 11 години
Тези които обещават за диференцирани ставки не разбраха ли че няма да стане По добрия вариант е да се помогне на Дянков да направи така че да си събира поне 90% от дължимото Д Д С и тогава тои ще намали общата ставка по Д Д С от 20 на 18 или 17 % Не разбрахте ли Малограмотни ли сте ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още