IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Още 60 млн. лв. трябват за отчуждавания по северното околовръстно шосе на София

Само в района на пътния възел към Костинброд изкупуването на земята ще струва на бюджета 20 млн. лева

13:06 | 24.08.12 г. 2
Още 60 млн. лв. трябват за отчуждавания по северното околовръстно шосе на София

Около 60 млн. лева ще струват на бюджета разходите по отчуждаванията на земеделските земи и терените в регулация при изграждането на северната скоростна тангента на околовръстния път на София. Това е съобщил премиерът Бойко Борисов по време на правителственото заседание, проведено на 22 август, се вижда от стенограмата, качена на страницата на Министерския съвет.

Само в района на пътния възел към Костинброд за изкупуване на терените ще са необходими около 20 млн. лева.

Припомняме, че в сряда започна строителството на трикилометровия участък от западната дъга на околовръстното, за който бяха платени над 12 млн. лева за отчуждения на земи.

Преди около две години премиерът Борисов сам съобщи, че отчуждителните процедури, свързани с изграждането на южната дъга на софийския околовръстен път, са стрували на бюджета около 82 млн. лева.

Процедурите за изграждането на скоростния път София – Калотина - северната скоростна тангента се очаква да бъдат обявени през септември, а строителството вероятно ще започне през първата половина на 2013 г., съобщи преди дни министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

Скоростната отсечка е част от четвъртия еврокоридор от Видин за София към Кулата, и ще бъде основната пътна връзка към магистралите „Хемус“ и „Тракия“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
dani de vito
преди 11 години
Аз бих проверил кой е закупил там имот в чукарите преди няколко години на безценица и сега му слага цена на квадратен метър колкото в центъра на София ..... Възвръщаемост 1000 : 1 ! Как да не станеш милионер покрай пътно строителство ..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
FINTA
преди 11 години
А пък ако най-накрая се надъхат да го продължат в обратната посока колко ще струва... Щото там трябва и да се бута!!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още