IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Допуска се възможност БДЖ да завърши годината с печалба

Готов е актуализираният пакет от мерки за преструктуриране на държавната железница, съобщи Владимир Владимиров, председател на борда на директорите на холдинга

16:18 | 31.08.12 г.
Допуска се възможност БДЖ да завърши годината с печалба

Вече е ясен пълният актуализиран пакет от мерки за преструктуриране на държавната железница. Ръководството на дружеството добавя нови 29 мерки към плана за реформи на БДЖ. Това съобщи председателят на борда на директорите на холдинга Владимир Владимиров в интервю за националната телевизия. 

Тези мерки включват продажбата на голяма част от неоперативните активи на дружеството, сред които сгради, търговски бази, излишни локомотиви, терени, скрап и някои ремонтни бази.

Владимиров допусна, че ако се изпълнят всички мерки от плана за преструктуриране на дружеството, то може да приключи годината на печалба.

Той потвърди, че предстои монтиране на видеокамери, които ще намалят кражбите на горива, които са сериозен проблем за железниците и ще помогне за намаляването на разходите. Друга част от мерките са монтиране на електромери, които да контролират разхода на електричество и продажбата на неоперативни активи, които сега носят разходи по стопанисването.

Пред Investor.bg Владимиров коментира, че до края на периода, в който трябва да бъде реализирано преструктурирането, а именно 2016 г., се очаква в железницата да постъпят около 175 млн. лв. от продадените неоперативни активи, както и от намаляването на разхода за поддържането им.

Същевременно той потвърди, че загубата на железниците е намалена чувствително в резултат на 116-те мерки, осъществени до момента по актуализирания план за реформи в БДЖ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още