IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НАП продава на търг над 1200 огнестрелни и газови оръжия

Депозитът за участие в наддаването е в размер на 20% от първоначално обявената тръжна цена на всеки артикул

12:03 | 03.09.12 г.
НАП продава на търг над 1200 огнестрелни и газови оръжия

Столичното звено на Националната агенция за приходите (НАП) продава на търг с тайно наддаване повече от 1200 огнестрелни и газови оръжия, съобщиха от ведомството. 

В списъка на предлаганите вещи са включени както оръжия, предназначени за колекционери, така и употребявани пистолети, карабини, пушки и пълнители за тях, чиито основни функции могат да бъдат възстановени. Продават се и оръжия, които могат да се използват само за резервни части. В самостоятелна група са обособени оръжията с възможна двойна употреба – авиационни оръдия и гранатомет.

Една част от предлаганите вещи са изоставени от собствениците си след изтичане срока на техните разрешения. Други са отнети в полза на държавата от съдебните органи и също подлежат на публична продан.

На търг са изнесени общо 1340 изделия, които са разделени в единадесет групи. Най-голяма е бройката на ловните пушки, автомати и карабини – над 1000. Повече от половината от  предлаганите пистолети са газови. 

Кандидат-купувачите могат да участват за една или повече групи, като предложенията за участие в търга се представят за всяка група вещи поотделно в срок от 10 до18 септември т.г.

Депозитът за участие в наддаването е в размер на 20% от първоначално обявената тръжна цена на всеки артикул.

За участие в търга се допускат само лица, които притежават актуални разрешения за извършване на някои от дейностите, посочени в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

Същевременно над 4.5 кг злато под формата на слитъци с различен грамаж, синджири, обици и пръстени продадоха наскоро инспекторите от столичната НАП. В държавната хазна постъпиха повече от 246 хил. лв. от продажбата им.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още