IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нови 22 млн. лева се отпускат за болниците през третото тримесечие

До края на годината лечебните заведения ще получат още 199 млн. лева над планирания си бюджет

15:54 | 27.09.12 г.
Нови 22 млн. лева се отпускат за болниците през третото тримесечие

Болниците ще получат допълнително 22 млн. лева към бюджета си за третото тримесечие, съобщиха от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

На вчерашното заседание надзорният съвет на касата е одобрил искането да бъдат изплатени всички дейности, извършени от болниците в периода от юли до септември. Средствата ще бъдат преведени до няколко дни, уточняват от здравната институция.

Надзорният съвет на касата е приел актуализация на бюджета и за четвъртото тримесечие, като в края на годината болниците ще разчитат допълнително на 199 млн. лева, предоставени от резерва на касата за непредвидени и неотложни разходи.

До края на годината от резерва на касата ще бъдат усвоени и малко над 62 млн. лева, с които ще се попълва недостиг от финанси по различни разходни пера. Обикновено със средства от резерва за спешни нужди се покриват неотложни разходи за лекарства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:24 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още